Verdien av fornøyde renholdere

Godt arbeidsmiljø er en selvfølgelighet i egne rekker. Men verdien av å tenke arbeidsmiljø eksternt bør heller ikke undervurderes.

At renhold er viktig for bedriftens arbeidsmiljø og HMS er opplest og vedtatt. Et rent inneklima kan bidra til alt fra å redusere sykefraværet til å øke de ansattes stolthet over arbeidsplassen. Med økt kamp om kloke hoder satser flere og flere bedrifter på arbeidsmiljø som konkurransefortrinn.

Heldigvis ser stadig flere også verdien i å ta arbeidsmiljø hos leverandører og samarbeidspartnere på alvor. Dette gjelder blant annet for renholdsyrket, kanskje særlig i tiden etter pandemiens verste herjinger fra 2020–2022.

Les også: Fra renhold på kontoret til lønnsom totaldrift

Tiden der renholderne helst skulle være usynlige og bare «få jobben gjort» er etter alt å dømme forbi, noe vi og våre ansatte setter stor pris på. De er nå synlige, og ansett som viktige bidragsytere. Og i den økte synligheten ligger det også et stort potensiale for å skape merverdi for deg som oppdragsgiver.

 

Godt arbeidsmiljø gir bedre renhold

Arbeidsmiljøet har nemlig ikke bare betydning for de ansatte i bedriften din – det er også avgjørende for renholderne som utfører jobben. Selv etter det etterlengtede løftet i anseelse renholdsyrket fikk etter pandemien, kan det likevel være et ganske så ensomt yrke. Derfor er vi opptatt av at også renholderne har et godt arbeidsmiljø – både hos oss og deg.

Et bidrag til dette er å ha faste renholdere på oppdrag, eller i det minste de samme vikarene så langt det lar seg gjøre. Dette skaper en stabilitet og forutsigbarhet ved at renholderen blir kjent med lokalene, rutiner og ansatte. For renholderen selv betyr det at jobben blir enklere og mer meningsfull, fordi de vet hva som forventes og hvordan de best kan møte disse forventningene, men også hyggeligere.

Et godt arbeidsmiljø for renholderen innebærer også anerkjennelse for arbeidet som utføres. Renholdere som trives i jobben sin, er mer tilbøyelige til å yte sitt beste og være oppmerksomme på detaljer. De vil føle seg som en viktig del av teamet, snarere enn som noen som bare er der for å rydde opp etter andre. Når renholderen opplever respekt og verdsettelse, øker også kvaliteten på arbeidet. 

 

Renhold, arbeidsmiljø og ringvirkninger

Godt arbeidsmiljø hos deg og godt arbeidsmiljø for renholderen. Ren arbeidsplass, fryd og gammen. Allerede her vil de fleste si seg fornøyd med renholdsavtalen sin. Men et velsmurt samarbeid skaper merverdi langt utover rene gulv og blide ansatte. 

Les også: Samarbeid, kvalitet og arbeidsmiljø hos Sporveien

Renholdere som trives og kjenner bedriften din, utvikler ofte et eierskap til oppgavene sine. De blir ikke bare renholdere, men også observante øyne som følger med på hva som skjer i lokalene.

En fremoverlent renholder kan legge merke til små, men viktige detaljer som andre kanskje overser. For eksempel kan de si fra om at bakdøren er ulåst, at brannveier er blokkert, eller at en lyspære har gått i et område som sjelden brukes. Dette skaper en ekstra sikkerhet og trygghet i hverdagen. Når renholderen er i alle rom ukentlig, blir de også en viktig del av sikkerhetsrutinen i bedriften.

Når renhold blir utført av en engasjert person som føler seg verdsatt, skapes det en merverdi som ikke bare bedrer arbeidsmiljøet, men som også øker sikkerheten og trivselen i hele bedriften. Dette er ikke bare en investering i rene flater, men i et renere, tryggere og mer effektivt arbeidsmiljø for alle.

Bra for oss. Bra for deg.